Globlar

inceleme.org sitesinden
Glob

Tarihçe

3. Çağ sonunda yapılan büyük savaşlar sonucunda, insanların kuzeye doğru, yeni bir yurt arayışı için kaçışları, Globların keşfedilmesine neden oldu. Globların yaşamlarından habersiz olan insanlar, onları başlarda düşman zannetti ve uzun bir süre iki taraf bölge savaşları yaptı. Daha sonra insanlar, Globların sadece bölgelerini savunduklarını anladı ve onları kendi bölgelerinde, geçmişte olduğu gibi kendi hallerine bıraktılar.

İletişim kurmanın zor olduğu Globlar'ın geçmişi hakkında, insanlar pek bir şey öğrenemedi ama bilgelerin tahminleri doğrultusunda, Globlar ilk çağlardan beri bu bölgedeler, ormanların derinliklerinde, sessiz ve dışarıya kapalı bir yaşam sürdükleri için gelişememiş bir topluluk olmalarının yanı sıra, avcılık ve hayatta kalma becerileri üst düzey, savaş ve bölgelerini koruma konusunda, çok inatçı bir topluluk.

Özellikleri

Globlar, fiziki açıdan çok güçlü ve dayanıklılardır. Berrak bir zihin yapısına sahip olmalarının yanı sıra, kararlı ve çok inatçı bir yapıya sahiplerdir. Bir çok ırka göre barbar bir topluluk olarak kabul görmektelerdir. Aile yapısı oturmuş, tek eşli ve eşlerine sadık bir yaşam sürerler. Glob çocukları, küçük yaşlardan itibaren, yaşama adapte olurlar, küçük çaplı avcılık girişimleri (balıkçılık, böcek toplama, tuzak kurma) ile ebeveynlerine destek olurlar.

Glob kadınlarını görmek neredeyse imkansız, yaşamlarını sürdürdükleri mağaralardan dışarıya çok nadir çıkarlar. Evli bir Glob kadını, erkeği yaşadığı sürece mağarasından hiç çıkmaz. Beslenme ve güvenlik Glob erkeklerinin sorumluluğunda olduğundan, Glob kadınları çok rahat bir yaşam sürerler. Senede iki defa ikiz doğururlar, nadirde olsa üçüz ve dördüz doğurdukları görülmüştür.